Maatregelen i.v.m. Covid-19

Beleid COVID-19

OPPU volgt de landelijke richtlijnen tegen COVID-19 met onderstaande maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. In verband met het nog altijd niet geweken besmettingsgevaar houden wij een aantal maatregelen in stand. Kinderen en jongeren kunnen wij op onze praktijk ontvangen voor onderzoek en behandeling, maar om bezoekersaantallen en contactmomenten in te perken zullen gesprekken met ouders in overleg via beeldbellen plaatsvinden. Er kan helaas nog geen gebruik gemaakt worden van de wachtkamer.

Bij een afspraak van uw kind op de praktijk vragen wij uw medewerking en begrip voor onderstaande maatregelen, alles in het belang van ieders gezondheid. Wij zijn ons er zeer van bewust dat deze maatregelen juist naar kinderen minder spontaan en uitnodigend kunnen overkomen. Zo zullen wij bij binnenkomst geen handen schudden maar uw kind wel verwelkomen met een warme groet en grote glimlach. We doen er alles aan om te zorgen dat uw kind zich zo prettig mogelijk voelt onder deze omstandigheden.

Maatregelen voor uw bezoek

  1. Een afspraak kan niet doorgaan als uw kind of iemand in uw gezin klachten heeft die zijn gerelateerd aan COVID-19 (verhoging vanaf 38 graden, hoesten of kortademigheid, neusverkoudheid en/of niezen, keelpijn) of als er in uw gezin bij iemand COVID-19 is vastgesteld. Dit geldt ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met uw behandelaar. Een afspraak kan om deze reden ook nog op de ochtend van de afspraak zelf worden afgezegd. In dat geval worden geen kosten in rekening gebracht. Als uw behandelaar dergelijke klachten heeft wordt de afspraak uiteraard ook afgezegd.
  2. Als uw behandelaar voor of tijdens de afspraak inschat dat uw kind risicovolle klachten heeft of ontwikkelt, zal de afspraak worden afgezegd of afgebroken. U kunt dan worden gevraagd uw kind op te komen halen.
  3. U wordt gevraagd om uw kind met één ouder weg te brengen en 1,5 meter afstand te bewaren tot anderen. Kom voor het wegbrengen en ophalen aan het eind van een afspraak op de met uw behandelaar afgesproken tijd en bel even aan. Wacht dan svp. buiten voor de deur of in uw auto op de parkeerplaats voor ons pand. Wij halen uw kind daar op of brengen het naar u toe.
  4. Bij binnenkomst wordt gevraagd de handen te reinigen.
  5. Ouders en tieners vanaf 13 jaar wordt verzocht een mondkapje op te zetten bij binnenkomst en op de gang. Eenmaal op de kamer van de psycholoog kan dit weer af.
  6. Geef uw kind eigen eten en drinken mee voor de duur van de afspraak. Ook vragen wij u uw kind eigen speelgoed of iets anders mee te geven om in de pauze mee te kunnen spelen of te ontspannen. U kunt eventueel overleggen met uw behandelaar wat dat zou kunnen zijn.
  7. De volgende bekende gedragsregels kunt u bij uw kind in herinnering brengen: er worden geen handen geschud en er wordt 1,5 meter afstand genomen. Als je moet hoesten of niezen doe je dat in je elleboog. Bij pauzes en toiletgang moeten kinderen hun handen wassen. Bij toiletbezoek moet bij het doortrekken de toiletdeksel dicht. Je mag alleen spullen pakken die de psycholoog aan je geeft. Je mag in de pauze je eigen spullen pakken om mee te spelen of je te vermaken. Aan het eind van de pauze berg je die weer in je tas op.
  8. Iedere psycholoog heeft een vaste werkkamer en werkt met een scherm op de werktafel. Pauzes worden in principe doorgebracht op deze kamer. Als uw kind er behoefte aan heeft en de situatie laat het toe, dan is er de mogelijkheid om kort naar buiten te gaan in de pauze.
  9. Na afloop van een bezoek worden waar nodig oppervlaktes en materialen gereinigd.

Met vriendelijke groet,

Team OPPU                                                                                                   Datum: 10-11-2021